elektromos cigi

Az e cigi lehet a megoldás a dohányzás problémájára

Az ecigi ismertetése előtt pillantsunk körbe hazánkban: Magyarországon jelenleg a dohányzás az egyik legnagyobb társadalmi probléma, melyet nem pusztán népegészségügyi kérdésként kell kezelni. A lakosság közel 30%-a dohányzik miközben riasztóan magas a 13-15 éves korosztály körében a dohányzók aránya (35%). A függőséget a cigarettában található nikotin okozza, de a betegségekért nem ez felelős. A cigaretta füstjében több mint 4000 különféle anyag van, melyből több mint 40 bizonyítottan rákkeltő. A dohányozás a daganatos megbetegedéseken túl számos más betegséget is okozhat: impotenciát, nehézlégzést, hörgőgyulladást, asztmát, éjszakai fulladásos köhögő rohamokat, a szaglás és ízlelés jelentős csökkenését, cukorbetegséget, felgyorsult öregedést, általános fizikai gyengeséget.

Az e, azaz elektromos cigi egy viszonylag új eszköz, amely a dohányzás alternatívájaként jelent meg a piacon. Működési elve, hogy égés nélkül, elektromosság segítségével ún. e-liquidet párologtat el, mely révén imitálja a dohányzást, annak káros hatásai nélkül. Az elektromos cigi teljesen képes kiváltani a dohányzást úgy, hogy azt a dohányzó nem lemondásként éli meg. Az e cigi gőze a megszólalásig hasonlít a füstre, mégsem tartalmaz semmiféle káros anyagot. Tudni kell, hogy az e cigit használók lényegében azonnal elkezdték csökkenteni az e-liquid nikotin tartalmát, és az egy éve használók 8%-a már nikotinmentes készítményt használ.

Összegzés képen tudni kell, hogy az elektromos cigi hatékony nikotinpótló eszköz, miközben a dohányzás más jellemzőinek kiváltására is képes olyan módon, hogy közben káros hatása nincs, vagy kizárólag a használót terhelő nikotinra korlátozódik, éppen ezért jelenleg az e cigi lenne a legjobb megoldás a dohányzás problémájá

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.