car beark down

Váratlanul érkező kiadás: meghibásodik az autó!

Murphy leggyakrabban idézett törvénye, mely szerint, ami elromolhat, az el is romlik, fokozottan érvényesül a járművek, autók esetében. Ez ráadásul mindig a legrosszabbkor következik be, olyankor, amikor anyagilag a legkevésbé sem jön jól egy nagyobb anyagi ráfordítás. Míg a kétévente esedékes műszaki vizsga és költségei elég jól tervezhetők, egy elromlott, meghibásodott alkatrész, például klíma kompresszor cseréje váratlanul érkezik, szinte sokkolhatja is az autó tulajdonosát. Természetesen ilyenkor nem tehetünk mást, ki kell cserélnünk vagy cseréltetnünk a meghibásodott alkatrészt, ám nem mindegy, hogy mennyit költünk rá.

Sok esetben meg kell fontolnunk, hogy nem olcsóbb-e az autóalkatrészt saját magunknak beszerezni, mint rábízni annak beszerzését az autószerelő műhely munkatársára, mert előfordulhat, hogy így sokkal jobban kijövünk anyagilag, mintha az utóbbit választjuk. Természetesen az előbbi eset több utánajárást igényel, és mivel az idő pénz, nem feltétlenül járunk így se jobban, ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie.
Mindenesetre érdemes körülnézni az autóalkatrészek piacán, ám mindig csak megbízható forgalmazótól vásároljunk az interneten keresztül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.