otthoni praktikák

Néhány filléres konyhai praktika

Cél a finomság:

  • a zsemlemorzsát rakott ételek esetében bátran helyettesíthetjük burgonyaszirommal, amit előtte jó alaposan összetörünk.
  • ha hús vagy hal grillezésére készülünk, akkor egy teafilter tartalmát szórjuk a parázsra. Isteni zamatos sülteket kapunk végeredményül
  • a halakat érdemes tejben felolvasztani, így elvész a megszokott víz íz és sokkal finomabb lesz a belőle készített étel is
  • ha éppen zsírszegény kúrán vagyunk, de mégis megkívántuk a muffint, akkor a zsírok akár kétharmadát is helyettesíthetjük almaszósszal
  • a kenyeret úgy tudjuk fagyasztott állapotban is frissen elővenni, ha fagyasztás előtt a papírzacskó és a kenyér közé beteszünk egy papírtörlőt. A papírtörlő kiolvasztáskor magába fogja szívni a felesleges vizet, így a kenyér nem lesz vizenyős, tocsogós. Ha te akarsz kereret sütni, itt találsz kenyér recepteket!

Spórolás ezerrel

  • gondolta volna, hogy a megfonnyadt saláta még menthető? Egy edény hideg vízbe tegyünk egy evőkanál citromlevet és 20 percig áztassuk bele a salit. Újra friss lesz.
  • a sajt penészedését úgy állíthatjuk meg, ha a csomagba kockacukrot dobunk
  • a lisztbe és a cukorba nagyon sokszor találunk látogatókat. Könnyedén távoltarthatjuk őket, ha a tartóba különféle fűszereket teszünk, mert azt nem igazán kedvelik
  • ha megmaradt a főzésből egy fél hagymánk, akkor kenjük be vajjal és úgy tegyük folpackba. Így napok múlva is elővehetjük és felhasználhatjuk
  • ha egy sütihez vagy ételhez pár csepp citromra van szükségünk, akkor nem kell felvágni. Elég, ha beleszúrunk egy fogpiszkálót és kinyomjuk azt a pár cseppet, ami éppen kell

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.