jó alvás - jó matrac

Megéri a jobb minőségű matracokat választani!

Abban mindenki egyetért, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás kiemelkedő fontosságú a napi teljesítmény, tanulás, munka, stb. érdekében. Ahhoz, hogy alvásunk pihentető legyen szükséges a megfelelő alvást biztosító ágybetét, matrac. Egyrészről e tekintetben szerencsénk van, hiszen ma matracok széles skálájából választhatunk, ám másrészt éppen ez a sokféleség nehezíti meg a választást.

A megfelelő matrac kiválasztása szempontjából érdemes utána olvasni, hogy mely matractípusokat ajánlják a szakemberek, jelen esetben az ortopéd szakorvosok, és melyek kerülését javasolják inkább. Tény, hogy sokszor a pénztárcánk szab határt a javasolt matracok kiválasztásában, ám mindig mérlegeljünk vásárlás előtt: lehet, hogy a számunkra ideális matrac többe kerül, ám gondoljuk végig, milyen hosszú ideig fogjuk használni, így már – ha visszaosztjuk – nem is olyan drága. A legjobb tanács, amit mondhatunk: ne a matracon spóroljunk, sokkal rosszabb helyekre is elmegy a pénzünk.

A szakemberek ajánlása alapján legalább 8-10 évente ki kellene cserélnünk azt a matracot, amelyen alszunk, hiszen ennyi idő alatt még a legjobb minőségű matracok is kényelmetlenné válnak, és a reggeli nyak-, hát- és gerincfájdalmakért a legtöbb esetben a nem megfelelő matracok a felelősek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.