kitchen

Legyen körültekintő a mosogatásnál!

A mosogatás nem tartozik az emberek legkedveltebb elfoglaltságai közé, különösen akkor, ha egy nagy vendégség vagy kiadós étkezés után kell elhárítani a nyomokat. Nem véletlen, hogy sokan úgy döntenek, ezekre az esetekre mosogatógépet vásárolnak, és szerelnek be a konyhájukba, ezzel egyszerűsítve a feladatokat.

Ahogy a mosogatógépbe való bepakolásnak, úgy a mosogatásnak is megvannak a maga szabályai, még ha úgy gondoljuk is: ez a világ legegyszerűbb művelete! A mosogatás szerves része az öblögetés is, amelyről sokan hanyagul megfeledkeznek, pedig ennek hiányában a mosogatószerek igen jelentős része az elmosott edényeken marad, rászárad, és később az étellel együtt mi is elfogyasztjuk.

Szintén nagyon fontos, hogy a mosogatóba, mosogatóvízbe ne kerüljön ételmaradék, és ha belekerült, akkor ne próbáljuk meg keresztülnyomkodni a lefolyón, hiszen ez könnyen vezethet olyan duguláshoz, ahol már csak a duguláselhárítás szakemberei segíthetnek. Pedig ezt egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, ha az ételmaradékokat előzetesen például a szemetesbe öntjük. Különösen veszélyesek a kisebb csontok, a húsdarabok, mert ezek nem mállanak szét a vízben, hanem egyben maradnak, így könnyebben alakítanak ki dugulást. Pedig a konyha egyébként is érzékeny terepe a dugulások kialakulásának, elsősorban a sok zsíros szennyeződés miatt, mely a csövek falára tapadva szűkíti azok keresztmetszetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.