Puerto Rico Társasjáték

Gazdálkodjon Puerto Rico-ban!

A Puerto Rico társasjátékkal Ön is kipróbálhatja, milyen lehetett az első telepesek helyzete, amikor az amerikai földrész meghódítása után gazdálkodásba kellett kezdeniük. A játék során választhat: kereskedő vagy hajókapitány, netán termelő bőrébe szeretne bújni, hogy a fordulókban minél több pénzre, és ezzel nagyobb vagyonra tegyen szert. A purto ricoi pénz neve a játékban duplon, a győzelmi pontokat pénzre, vagyis duplonra váltják a játék során, és az a játékos nyer, akinek a legtöbb duplonja van.

A pontokat termeléssel, épületek építésével vagy Európába történő kereskedelem révén szerezhetjük, és az nyer, aki a legjobb stratégának bizonyul. Ebben a játékban ugyanis vajmi kevés múlik a szerencsén, csak azon múlik a játék sikere, hogy mennyire tudunk előre gondolkodni, és egy jó stratégiát kidolgozni. A játékot sokan a Catan telepesei társasjátékhoz hasonlítják, alapjaiban van is némi hasonlóság, bár ez a játék némileg összetettebb, mint a Catan alapjátéka.

A társasjátékot 4-en játszhatják, a készítők 12 éves kortól ajánlják, ám már kisebb kortól is játszható, a mai gyerekek gyorsan átlátják a játékszabályt, és sokszor ügyesebben játszák, mint a felnőttek. A társasjáték számos elismerésben és díjban részesült világszerte, és a világ hatodik legjobb társasjátékának is választotta az egyik társasjátékos közösség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.