vízvezetékszerelés

Felújít? Időben tervezze meg!

Hamarosan itt a tavasz, így ideje megtervezni, hogy milyen felújítási munkálatokat végez el idén a házán. Érdemes ezt már a téli hónapokban nem csak megtervezni, hanem a kivitelezőkkel egyeztetni, mivel jelenleg igen nagy szakember-hiány tapasztalható az országban, így a szakemberek kapacitásait jó előre lekötik azok, akik időben észbe kapnak.

A legnagyobb munkák közé sorolható a fürdőszobák felújítása is, ráadásul ez meglehetősen komplex, így több szakember: vízvezeték-szerelő, kőműves, burkoló, asztalos, villanyszerelő stb. együttműködését vetíti előre, tehát még több emberrel kell egyeztetnünk előre. Ebben az esetben talán érdemes lehet generálkivitelező céget megbízni, mint külön-külön mestereket hívni az egyes feladatokra, ezt mindenkinek saját magának kell mérlegelnie.

Ha hőszigetelésben gondolkozunk, akkor is érdemes több cégtől árajánlatot kérni, mert meglehetősen eltérő árakkal és minőséggel találkozhatunk a piacon ezen a szakterületen is.

Még egy jó tanács! Ha biztosak vagyunk abban, mely munkálatokat fogjuk elvégezni vagy elvégeztetni idén, akkor érdemes megtervezni, hogy milyen anyagok szükségeltetnek hozzá, majd a munka szakaszait jó előre megtervezni, és egyeztetni a szakemberekkel is a munkafázisok ütemezését. Aztán megvásárolhatjuk előre a szükséges anyagokat, hogy ez már ne hátráltassa a munkálatokat, ha itt vannak a mesteremberek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.